Joulukonsertit 2023

Rakastetut artistit valmistautuvat joulukiertueille, orkesterit virittävät soittimiaan siivittääkseen joulun tunnelman ja pikkujoulubileitä valmistellaan hiki hatussa. Oletko sinä jo valmis laskettelemaan kohti joulua?

Luvassa on ikimuistoisia joulukonsertteja, unohtumatonta tunnelmaa ja joulun rauhaa. Löydä oppaastamme kaikki parhaat joulukonsertit!

Joulukonsertit liput

Virittäydy joulun tunnelmaan

Parhaat joululevyt – 20 joulualbumia Suomesta ja maailmalta

Parhaat joululevyt – 20 joulualbumia Suomesta ja maailmalta

Lue lisää

20 parasta joululaulua – ultimaattinen joululaululista

20 parasta joululaulua – ultimaattinen joululaululista

Lue lisää

Artistien joulukonsertit ja -kiertueet 2023 – katso lista

Artistien joulukonsertit ja -kiertueet 2023 – katso lista

Lue lisää

Joulun Klassiset konsertit

Joulun alla kuullaan klassikkoja ja moderneja tulkintoja. Orkesterit kapellimestareineen ja solisteineen johdattavat kuulijat musiikin kauneuteen ja joulun tunnelmaan.

Cantores Minores

Cantores Minores: J.S. Bachin Jouluoratorio I-III

15/12/2023

Helsingin Tuomiokirkko

Cantores Minores -kuoro esittää jälleen professori Hannu Norjasen johtamana J.S. Bachin Jouluoratorion ensimmäiset kolme kantaattia kuten niin monen joulun alla ennen tätä vuotta. Perinteeksi muodostuneesta ja suositusta joulun ajan konsertista nautitaan Helsingin Tuomiokirkossa.

Osta liput

Cantores Minores

Cantores Minoresin perinteiset joulukonsertit

20/12 – 21/12/2023

Helsingin Tuomiokirkko

Cantores Minoresin perinteisissä joulukonserteissa kuullaan joulukertomus sekä laskeudutaan joulun tunnelmaan kuoron siivittämänä ja kauneimpien joululaulujen soinnuissa. Suuren vuosittaisen suosion vuoksi perinteinen joulukonsertti kuullaan kahden päivän aikana yhteensä neljä kertaa.

Osta liput

graduale-kuoro

Graduale-kuoro: J.S. Bachin Jouluoratorio I-III

01/12/2023

Olarin kirkko, Espoo

Harrastajapohjainen, mutta harrastuksen tarvittavalla vakavuudella ja taidolla hallitseva Graduale-kuoro esittää Bachin Jouluoratorion kantaatit I-III Olarin kirkossa joulukuussa.

Osta liput

Helsingin Barokkiorkesteri

Helsingin Barokkiorkesterin joulukonsertti

17/12/2023

Musiikkitalo, Helsinki

Venetsialainen Baldassare Galuppi (1706–1785) oli aikansa arvostetuimpia säveltäjiä niin oopperoiden kuin oratorioidenkin alalla, ja hänet tunnettiin elinaikanaan pohjoista Eurooppaa myöten. Uppsalan yliopiston kirjastosta löytynyt kekseliäs mestariteos Aatamin lankeemus kuullaan nyt vihdoin Helsingissä.

Osta liput

Musiikkitalo

Iiro Rantalan & Jaakko Heinimäen Jouluoratorio

10/12/2023

Musiikkitalo, Helsinki

Pääesiintyjät

Cantores Minores

Iiro Rantalan säveltämä ja pastori Jaakko Heinimäen tekstiin perustuva Jouluoratorio kuullaan jälleen joulukuussa 2023. Cantores Minores kantaesitti teoksen vuonna 2012 ja esitti sen uudistetun version jouluna 2022. Cantores Minoresin lisäksi konserttisalin lavalle nousevat Tiksola Co. kamariorkesteri, Iiro Rantala pianon ääressä sekä sopraano Mari Palo ja tenori Mika Pohjonen. Kapellimestarina professori Hannu Norjanen.

Osta liput

KYL

KYL: Perinteinen joulukonsertti

15/12 – 19/12/2023

Saksalainen kirkko & Temppeliaukion kirkko, Helsinki

Kauppakorkeakoulun Ylioppilaskunnan Laulajien perinteiset joulukonsertit vievät kohti joulun tunnelmaa rakkaimpien kotimaisten ja ulkomaisten kappaleiden siivin. Kuoroa johtaa Visa Yrjölä.

Osta liput

Kymi Sinfonietta

Kymi Sinfoniettan joulukonsertti

13/12 – 14/12/2023

Kotkan konserttitalo

Rakastetuimmat ja kauneimmat joululaulut soivat lämpimän tunnelmallisina versioina Kymi Sinfoniettan, Kouvolan musiikkiluokkien kuoron ja kapellimestari Jonas Rannilan yhteistyönä.

Osta liput

lain huuto

Lain huuto -kuoron joulukonsertit

13/12 – 21/12/2023

Uspenskin katedraali, Helsinki

Oikeustieteen opiskelijoiden sekakuoro Lain huuto hurmaa jälleen suosituissa joulukonserteissaan Uspenskin katedraalissa. Joulun alla nautitaan yhteensä seitsemästä tunnelmallisesta joulukonsertista.

Osta liput

Lapin Kamariorkesteri - Joulukonsertti

Lapin Kamariorkesterin joulukonsertti

08/12/2023

Rovaniemen kirkko

Rovaniemen kirkossa soivan konsertin ohjelmassa kuullaan suomalaisia, rakastettuja joululauluja mm. Heino Kaskelta, Jean Sibeliukselta, Ahti Sonniselta ja Otto Kotilaiselta. Valovoimainen sopraano Mari Palo konsertoi Lapin kamariorkesterin kanssa suomalaisen jouluisissa tunnelmissa.

Osta liput

Laulu-Miehet

Laulu-Miesten Taivas Sylissäni -joulukonsertit

13/12 – 21/12/2023

Kallion kirkko & Temppeliaukion kirkko, Helsinki

Suomen maineikkaimpiin mieskuoroihin kuuluva Laulu-Miehet virittää kuulijansa aidon joulun tunnelmaan perinteisissä joulukonserteissaan Kallion kirkossa ja Temppeliaukion kirkossa Helsingissä. Taivas sylissäni -konserttien ohjelmassa mm. Jul, jul strålande jul, On hanget korkeat nietokset, Taas kaikki kauniit muistot, En etsi valtaa loistoa, Jouluna he kaikki ovat täällä ja Kolmen kuninkaan marssi. Kuoroa johtaa Matti Hyökki, urut Ta (…)

Osta liput

RSO Joulukonsertti

Radion Sinfoniaorkesterin joulukonsertti

20/12/2023

Musiikkitalo, Helsinki

RSO:n joulukonsertissa kuullaan tuttujen ja tunnelmallisten joululaulujen lisäksi kauneimpia orkesterivalsseja niin Hatšaturjanilta, Berlioz’lta kuin Tšaikovskiltakin. Kapellimestari Ruut Kiiski, sopraano, Marjukka Tepponen, tenori Tuomas Katajala, baritoni Tomi Punkeri, juontaja Maria Junger.

Osta liput

Suomalainen Barokkiorkesteri FiBO

Suomalainen barokkiorkesteri: Joulun lapsi

07/12 – 09/12/2023

Hämeenlinna & Helsinki

Suomalaisen Barokkiorkesterin eli FiBOn joulukonsertti juhlistaa valon ilmestymistä pimeyden keskelle varhaisbarokin saksankielisen alueen säveltäjien syvällisellä musiikilla. Konsertissa kuullaan Johann Sebastian Bachin edeltäjien Dietrich Buxtehuden, Johann Schellen, Johann Rosenmüllerin ja Franz Tunderin joulunajan musiikkia lauluensemblelle ja soitinyhtyeelle.

Osta liput

mestari-laulajat

Tommi Hakalan ja Mestari-Laulajien joulukonsertti

20/12/2023

Agricolan kirkko, Helsinki

Mestari-Laulajien joulukonsertissa kuullaan solistina upeaäänistä baritoni Tommi Hakalaa. Konsertin johtaa Anita Lehtonen, urut ja piano Ville Urponen.

Osta liput

UMO Helsinki Jazz Orchestra - Anna Airola - Pähkinänsärkijä

UMO Helsinki Jazz Orchestra: Pähkinänsärkijä

13/12 – 15/12/2023

Espoo, Vihti & Helsinki

UMO Helsinki Jazz Orchestra soittaa Duke Ellingtonin ja Billy Strayhornin jazzsovituksen Tšaikovskin Pähkinänsärkijä-jouluklassikosta. Rakastettu näyttelijä Anna Airola herättää tarinan eloon ja lukee musiikin rinnalla kulkevan E. T. A. Hoffmanin kirjoittaman sadun pähkinänsärkijän ja hiirikuninkaan jouluyön seikkailusta.

Osta liput

vvo-lumiukko

Vantaan Viihdeorkesteri: Lumiukko

16/12/2023

Musiikkitalo, Helsinki

Rakastettu, koskettava kertomus lumiukon ja pienen pojan ystävyydestä ja jouluyön seikkailusta Vantaan Viihdeorkesterin säestämänä.

Osta liput

Joulukonsertit lapsille & koko perheelle

Koko perheen kanssa joulukonserttiin? Katso alta lapsille, vanhemmille ja sukulaisille sopivaa tekemistä.

Mimmit

Mimmit: Puhuri-joulukonsertti

11/11 – 10/12/2023

Useita paikkakuntia

Mimmit-yhtyeen Puhuri-joulukonsertti johdattaa kuuntelijat joulun tunnelmaan ja valkoisten lumihankien keskelle. Konserteissa kuullaan ihan uusia talvi- ja jouluaiheisia sekä kaikille tuttuja lauluja. Vuorovaikutteisissa koko perheen konserteissa lapset ja aikuiset pääsevät mukaan leikkimään, tanssimaan ja laulamaan!

Osta liput

Ti-Ti Nalle: Joulutontun tarina

Ti-Ti Nalle: Joulutontun tarina

08/12 – 09/12/2023

Kouvola & Imatra

Konsertissa ollaan mukana Nalleperheen joulutohinoissa ennen aattoaamua. Miten saadaan joulu valmiiksi isossa hirsitalossa keskellä Hirsimetsää? Lähdetään yhdessä touhuamaan nallejen kanssa joulun ilosta ja tunnelmasta nauttien! Yleisö saa tuttuun Ti-Ti Nalle -tapaan laulaa ja leikkiä mukana. Konsertin lopuksi saa myös halailla illan tähtiä eli nalleja.

Osta liput

Vuoksen Neiet: Joulukortteja maailmalta

Vuoksen Neiet: Joulukortteja maailmalta

07/12/2023

Kulttuuritalo Virta, Karelia-sali, Imatra

Imatralainen Vuoksen Neiet -lapsi- ja nuorisokuoro järjestää kuoron ensimmäisen oman joulukonsertin. Kevyesti näytelmällinen konesrtti matkaa joululaulujen mukana ympäri maailmaa.

Osta liput

Joulukonsertit 2023

Joulukonsertit ovat lumoava tapa astua joulun taianomaiseen maailmaan. Suomessa on joulun 2023 alla tarjolla upeita joulukonsertteja moneen makuun. Lähde mukaan musiikillisiin elämyksiin ja virittäydy joulun tunnelmaan.

Suomalaiset artistit, kuten Saara Aalto, Erja Lyytinen, Rajaton ja Laura Voutilainen, valmistautuvat kuljettamaan sinut musiikilliselle matkalle etsimään joulun rauhaa, riehakkuutta ja ikimuistoisuutta. Artistien sydämelliset esitykset ja jouluiset sävelmät sulattavat sydämesi ja tuovat jouluilon sieluusi. Etsitpä sitten rakastettuja joulun klassikoita tai moderneja tulkintoja, rakastetuimpien artistien joulukonserteissa on taatusti jotain jokaiseen makuun.

Klassisen musiikin ystävät voivat myös odottaa innolla vuoden 2023 joulukonsertteja Suomessa. Orkesterit ja virtuoosimaiset solistit esittävät upeita klassisia teoksia, jotka tuovat esiin joulun juhlavuoden ylevyyden. Nämä konsertit tarjoavat mahdollisuuden nauttia musiikin kauneudesta ja juhlistaa joulun aikaa erityisellä tavalla.

Kaikki kauneimmat, rakastettavimmat ja tunnelmallisimmat joulukonsertit 2023 löydät helposti Joulukonsertit-oppaastamme. Osta liput nyt ja varmista paikkasi joulun taianomaisessa maailmassa. Tule mukaan juhlimaan ja nauttimaan unohtumattomista hetkistä!

KYSYMYKSIÄ & VASTAUKSIA

whois: Andy White Freelance WordPress Developer London