Teatteri & Show

Vuonna 2024 nautitaan monipuolisesta valikoimasta kiehtovia teatteriesityksiä, musikaaleja, balettia, sirkusta ja komediaa. Etsitkö kulttuuria, naurua, tunteita ja tekemistä? Olet oikeassa paikassa.

Löydä teatteri- ja taidetapahtumat ja varmista paikkasi! Tarjolla on muun muassa teatteria, stand up -esityksiä, komediaa, koko perheen kulttuuria ja show-näytöksiä.

Teatteri & show liput

TEATTERI & SHOW – suosittelemme

ilari johansson 720

Ilari Johansson – Someoletettu

Sometan, siis olen?

Ilari Johanssonin uudessa koko illan stand up -soolossa paneudutaan nykymaailman ilmiöihin,
joista sosiaalinen media hämmentää ilman internetiä kasvanutta Ilaria eniten.

Osta liput

Kalasatama

Ryhmäteatteri: Kalasatama

”Mut mä en haluis ajatella vähemmistöstressiä. Vaan vähemmistöriemua! Mieti mikä lahja lesbous on… Saa lapsesta asti katsoa kaikkee tätä hulluutta sivusta.”

Ryhmäteatterin odotettu kevään esitys on täällä!

Osta liput

Teatteri

Kauden 2023-2024 teatteriohjelmistossa on luvassa huikean hauskaa komediaa, vaikuttavaa draamaa sekä unohtumattomia musikaaleja ja musiikkiteatteria. Katso kaikki syksyn parhaat näytökset ympäri Suomen ja lähde teatteriin.

Kesän 2024 sekopäisin ja sympaattisin seikkailu tapahtuu Suomenlinnan Hyvän omantunnon linnakkeen muurien sisällä, jossa taistellaan tuulimyllyjä vastaan haarniskoissa miekat tanassa ratsastaen. Don Quijotena, Surullisen hahmon ritarina, nähdään Robin Svartström ja uskollisena aseenkantajanaan Sancho Panzana, Santtu Karvonen. Muissa rooleissa mm. Petja Lähde ja Pihla Penttinen.

Osta liput

Maailmalla valtaisasti menestynyt musiikkikomedia, joka on täynnä elämää, naurua ja lämpöä. Ajassa on menty eteenpäin viitisenkymmentä vuotta. Teatteri Imatra on suljettu jo kauan sitten ja se on muutettu näyttelijöiden vanhainkodiksi.

Tässä joukossa hullutellaan tarinoilla, tanssinumeroilla ja rockilla. Mukana lukuisia hittejä, kuten I love rock’n’roll, Stairway to Heaven ja Forever Young.

Osta liput

Iltatähti-musiikkikomedian pääosissa liihottavat vanhainkodin kolme iäkästä asukasta, Olga, Eeva ja Hertta. Daamit tekevät osastollaan lennokkaita siirtymiä uniin ja unelmiinsa – välillä spontaanisti, välillä lääkityksen avulla. Näiden rouvien todellisuudessa elämä on loistava kabaree!

Osta liput

Kaiken takana on… puoliso! Ja kenen muun elämänkumppani saisi yhtä paljon painoarvoa kansan silmissä kuin presidentin? Silti historiankirjat eivät tohdi edes kertoa, millaisia persoonia tästä joukosta löytyy. Onneksi sen paljastaa Emma Teatterin uusi kesäkomedia!

Osta liput

Vauhdikas ja musiikilla täydennetty tragikomedia laskenta-assistentti Putkosen elämän haasteista. Jos aamulla mieheltä katoaa tukka, keskipäivällä toimitusjohtaja avautuu unistaan ja iltapäivällä kopiokone ja printteri moittivat hänen ulkonäköään, niin eikös se olisi ihme, jos illalla ei tapahtuisi lisää katastrofeja.

Osta liput

Muukalaisia Yössä -musikaali kertoo kahden Hollywood-tähden, Frank Sinatran ja Ava Gardnerin, elämästä ja rakkaudesta, josta ei puuttunut intohimoa, mustasukkaisuutta ja suurta draamaa. Musikaali vie upeaan Hollywood-tunnelmaan, glamourin ja ganstereiden maailmaan. Frank Sinatraa esittää loistavaääninen tangokuningas Tommi Soidinmäki. Ava Gardnerin roolissa häikäisee useita musikaaleja tähdittänyt Elisa Lairikko.

Osta liput

Kuka putoaa kärryiltä ja miksi? Ajankohtaisen musiikkinäytelmän nainen roikkuu yhteiskunnan ulkoreunalla viimeisillä voimillaan. Hän haluaa tietää, miksi hänestä tuli sivullinen, jälkeen jätetty, alle tallattu ja näkymätön. Miksi juuri minulle kävi näin?

Näkymätön nainen on traagisen hauska monologi kolmelle.

Osta liput

Mitä tuntee, kokee, kiroaa ja suunnittelee, mistä nauttii, hekumoi ja turhautuu mies, joka eräänä päivänä on muuttunut 184 senttimetriä pitkäksi ja 122 kiloa painavaksi naisen rinnaksi?

Rinta on paljon muutakin kuin sokeeraavaa huumoria. Se on myös surullinen, koskettavan inhimillinen yksinäisyyden kokemus sekä seksiintyneen ajan makaaberi kuvitelma, joka ylittää satiirin ja komedian rajat.

Osta liput

80-luvulta asti naurattanut legendaarinen konstaapeli Reinikainen astelee ”niin maan perusteellisesti” näyttämölle ja laittaa asiat ja ihmiset järjestykseen. Kaupungin poliisilaitoksella sattuu ja tapahtuu, ja lainvalvojia työllistävät alkoholia nauttineet kansalaiset, varkaudet ja kadonneet henkilöt. Reinikainen on joviaali kansanmies, ja ratkaisee ongelmalliset tilanteet puhumalla kuin Ruuneperi.

Osta liput

Georges ja Marion on pariisilainen pariskunta, joiden suhde on kriisissä. Georgesin bisnekset eivät suju, kiire ja stressi painaa. Georgesilla on jo pitkään ollut suhde nuoren Catherinen kanssa. Nyt Georgesin peli näyttää pelatulta: Catherine on päättänyt paljastaa suhteen Marionille.

Kangasalan kesäteatterin näyttämöllä rooleissa nähdään Pete Lattu, Teemu Lehtilä, Monica Lindeman, Inkeri Mertanen, Inna Tähkänen, Sampsa Tuoma (…)

Osta liput

Komedia & SHOW

Talvella on luvassa hersyvää komediaa ja taikuutta! Suomen kovimmat stand up -koomikot ja taikurit kiertävät Suomessa ja luvassa on myös kansainvälisiä nimiä. Katso kaikki esitykset ja varmista paikkasi.

The Sit Up Straight -kiertueen vauhdikas show täynnä tilannekomiikkaa ja hulvattomia hahmoja on nähtävissä Helsingin Savoy-teatterissa maanantaina 15.4.2024. Laura Ramoso on saksalais-italialainen koomikko, joka on noussut Instagramissa ja TikTokissa suursuosioon viraaleilla hahmoillaan.

Osta liput

Niko Kivelän huippusuosittu Iso Riski -kiertue saa jatkoa! Nyt on mitattu missä suomalaisen yleisön sietoraja menee, joten on aika ottaa toinen riski.Heittäydy mukaan Nikon tarinoiden maailmaan ja ota taas riski nauraa sille kaikelle!

Iso Riski 2 on stand up -soolo, jossa ei jarrutella eikä tyynnytellä. Tässä ei haasteta vain katsojaa vaan koko maailma.

Osta liput

Koko perheelle

Lähtekää koko perheen voimin nauttimaan huikeista show-näytöksistä, lasten keikoista ja lasten teatterista.

Apassionatasta Cavallunaksi nimensä muuttanut henkeäsalpaava hevosshow saapuu Helsingin jäähalliin 11.–12.5.2024 uuden Land of a Thousand Dreams -esityksensä kanssa. Silmiähivelevästä hevostaituruudesta, pukuloistosta ja koko perheen viihdettä tarjoavista esityksistään tunnetun Cavallunan uusi Land of A Thousand Dreams tarjoaa jälleen yleisölle mahdollisuuden päästä ihailemaan suosituimpia ratsastustiimejä hevosineen.

Osta liput

Koira nimeltään Kissa ja mies nimeltään Näätä ovat parhaita ystävyksiä. Kukkulan laelta vilkasta sataman hyörinää katsellessaan he näkevät kuinka laivasta astelee maihin säihkyväsilmäinen musta kissa. Eikä kissa suinkaan väistä parivaljakkoa, vaan alkaa kavuta kissamaisen arvokkaasti heitä kohti… Mutta mitä tuumaa koira nimeltään Kissa, kun hän kohtaa oikean kissan? Ikäsuositus +3 v.

Osta liput

Molli ja ystävyyden talo kertoo miltä tuntuu, kun yllättää itsensä ja rohkeasti lähtee kohti tuntematonta, vaikka se hetki sitten on tuntunut kaikkein pelottavimmalta asialta. Se kertoo ilon löytämisestä ja itsensä voittamisesta. Se kertoo miltä tuntuu, kun joku välittää ja siitä kuinka suuri onkaan ystävyyden voima.

Näytelmä pohjautuu Katri Kirkkopellon lastenkirjoihin: Molli, Molli ja Kumma sekä Molli ja maan ääri. Ikäsuosi (…)

Osta liput

Taide

Talvella nähdään upeita oopperanäytöksiä ja herkkää balettia. Katso kaikki näytökset ja nauti talven pimeistä ja tunnelmallisista illoista katsomossa.

TEATTERI ja TAIDE 2024

Teattereissa ympäri Suomen koetaan upeita näytöksiä ja draaman kaarta. Teatterit tarjoilevat upeita näytelmäelämyksiä niin aikuisille kuin lapsillekin. Teatterissa voit kokea draamaa, komediaa sekä musikaaleja.

Talven ja kevään teatteriesitykset Suomessa tarjoavat mahdollisuuden sukeltaa erilaisiin maailmoihin ja näkökulmiin. Niin draama, komedia kuin musiikkiteatterikin tarjoavat vaihtoehtoja jokaiseen makuun. Kaiken kaikkiaan syksyn teatterikattaus on värikäs ja monipuolinen, tarjoten elämyksiä kaikille teatteritaiteen ystäville.

Talven ja kevään esityskaudet tuovat tullessaan myös monipuolisen tarjonnan oopperaa, balettia ja tanssia.

Komedia ja Stand Up 2023-2024

Suomen stand up -komediaskenessä talvi ja kevät lupaavat olla nauruntäyteisiä. Stand up -koomikot valmistautuvat valloittamaan lavat ympäri maata tarjoten hulvattomia hetkiä niin vanhoille kuin uusille faneille. Klubit ja esiintymispaikat tarjoavat näyttämön monipuolisille komiikkatalenteille, jotka tulkitsevat ihmiseloa hulvattomin havainnoin ja oivalluksin yleisön naurun raikuessa. Nykypäivän stand up -esitykset voivat käsitellä kaikkea yhteiskunnallisista kysymyksistä henkilökohtaisiin kommelluksiin.

Suomessa kiertävät muun muassa Sami Hedberg, Ismo Leikola, Jarkko Tamminen ja Kummeli Show.

KYSYMYKSIÄ & VASTAUKSIA