Teatteri & Show

Syksy on saapumassa Suomeen tuoden mukanaan monipuolisen valikoiman kiehtovia teatteriesityksiä, musikaaleja, balettia, sirkusta ja komediaa. Etsitkö tekemistä syksyksi? Olet oikeassa paikassa.

Löydä syksyn tapahtumat ja varmista paikkasi pimenevien iltojen parhaisiin näytöksiin.

Teatteri, taide & show

Syksyn tapahtumat – parhaat poiminnat

Tsigaboom

Tsigaboom

Viime vuodenvaihteessa suursuosioon singahtanut tapahtumauutuus TsigaBoom! saa jatkoa. Koko perheen vauhdikas viihdetapahtuma valloittaa Helsingin Messukeskuksen jälleen 29.12.2023-7.1.2024. TsigaBoom! yhdistää ainutlaatuisella tavalla tivolin riemut ja sirkuksen taikamaailman.

Osta liput

Henri Kemppainen

Henri Kemppainen – Suuri Taikashow

Suomen valovoimaisimpiin taikureihin lukeutuvan Henri Kemppaisen Suuri Taikashow -kiertueen esitykset yhdistelevät kekseliäästi niin taikuuden klassikoita kuin suuria illuusioitakin, joita Suomessa harvemmin näkee.

Osta liput

Ryhmäteatteri: Kööpenhamina

Ryhmäteatteri: Kööpenhamina

Saksalaisten miehittämä Kööpenhamina. Vuosi 1941. Intensiivinen draama esittää ja kiistää teorioita atomipommi- ja ydinasetutkimusten taustalta.

Osta liput

Teatteri

Syksyn teatteriohjelmistossa on luvassa huikean hauskaa komediaa, vaikuttavaa draamaa sekä unohtumattomia musikaaleja ja musiikkiteatteria. Katso kaikki syksyn parhaat näytökset ympäri Suomen ja lähde teatteriin.

Baskervillen koira

Baskervillen koira

02/11 – 29/12/2023

Varkauden teatteri

Komediamestari Ken Ludwig on sovittanut Arthur Conan Doylen klassikon vauhdikkaaksi ja hilpeäksi seikkailuksi. Näytelmässä ikoninen parivaljakko, Sherlock Holmes ja tohtori Watson seikkailevat Baskervillen kartanossa ja sitä ympäröivillä nummilla.

Osta liput

Best of Saikkua, kiitos!

Best of Saikkua, kiitos!

27/10 – 09/12/2023

RioLive, Oulu

Best of Saikkua, kiitos! -esitys tuo Saikkua, kiitos! -trilogian kolmen osan parhaat palat yhteen. Jos missasit huippusuositun komedianäytelmän jonkin osan tai haluat nauttia vain parhaimmistosta, tämä on oikea osoite. Valmistele nauruhermot ja ota takakeno, luvassa on silkkaa naurutykitystä.

Osta liput

HUK - Elämältä kaiken sain

Elämältä kaiken sain

25/06 – 17/08/2024

Hämeenlinnan Uusi Kesäteatteri

Rakkautta ja komediaa. Koskettavaa ja elämänmakuista tunnelmaa. Tätä on luvassa kesällä 2024 kun arvostelumenestys Elämältä kaiken sain -musiikkikomedia nähdään Hämeenlinnan Uudessa Kesäteatterissa.

Osta liput

Golden ABBA Show

Golden ABBA Show

11/11 – 01/12/2023

Useita paikkakuntia

Vaikka ABBA on pysytellyt poissa estradeilta yli 30 vuotta, sen kultainen kimallus ei ole hiipunut minnekään. Koe ABBAn tarina uudelleen! Upeat laulajat, tanssijat ja huippuorkesteri saavat aikaan ilotulituksen, joka tuo katsojat keskelle ABBA-huumaa.

Osta liput

Varkauden teatteri: Iltatähti

Iltatähti

15/09 – 30/12/2023

Varkauden teatteri

Iltatähti-musiikkikomedian pääosissa liihottavat vanhainkodin kolme iäkästä asukasta, Olga, Eeva ja Hertta. Daamit tekevät osastollaan lennokkaita siirtymiä uniin ja unelmiinsa – välillä spontaanisti, välillä lääkityksen avulla. Näiden rouvien todellisuudessa elämä on loistava kabaree!

Osta liput

Joutsenlaulu

Joutsenlaulu

14/10 – 15/12/2023

Useita paikkakuntia

Suursuosion kesällä 2023 saavuttanut Joutsenlaulu-musikaali jatkuu syksyllä! Musikaali on kunnianosoitus Jussi Hakulisen ja Olli Lindholmin mittavalle elämäntyölle, joka on tehnyt lähtemättömän vaikutuksen suomalaisten sydämiin.

Osta liput

Katoamistemppu

Katoamistemppu

23/09 – 12/12/2023

Teatteri Imatra

Kuinka ratkaista rahahuolet ja järjestää itselleen lokoisat eläkepäivät Karibialla? Tylerin yrittäjäpariskunnan talous on kurjistunut siihen pisteeseen, että jotain radikaalia pitää tapahtua, jotta kurssi kääntyisi.

Onneksi löytyy keino, joka onnistuessaan vapauttaisi rahahuolista ja unelmien tulevaisuus siintäisi edessä. Ratkaisun toteutus vaatii tosin tekoja, jotka eivät kestä päivänvaloa.

Osta liput

Ryhmäteatteri: Kööpenhamina

Kööpenhamina

04/10 – 09/12/2023

Ryhmäteatteri, Helsinki

Saksalaisten miehittämä Kööpenhamina. Vuosi 1941. Intensiivinen draama esittää ja kiistää teorioita atomipommi- ja ydinasetutkimusten taustalta. Miksi ydinenergian mahdollisuuksia tutkiva Tanskan juutalainen Werner Heisenberg tapasi entisen ystävänsä ja atomin rakenteen selvittämisestä Nobel-palkintun Niels Bohrin? Kenelle tai mille kukakin on lojaali?

Osta liput

Muukalaisia Yössä

Muukalaisia yössä

28/10 – 26/04/2024

Useita paikkakuntia

Muukalaisia Yössä -musikaali kertoo kahden Hollywood-tähden, Frank Sinatran ja Ava Gardnerin, elämästä ja rakkaudesta, josta ei puuttunut intohimoa, mustasukkaisuutta ja suurta draamaa. Musikaali vie upeaan Hollywood-tunnelmaan, glamourin ja ganstereiden maailmaan. Frank Sinatraa esittää loistavaääninen tangokuningas Tommi Soidinmäki. Ava Gardnerin roolissa häikäisee useita musikaaleja tähdittänyt Elisa Lairikko.

Osta liput

Piaf - Pikkuvarpunen

Piaf – pikkuvarpunen

05/10 – 16/12/2023

Teatteri Imatra

Teatteri Imatran näyttämöllä nähdään taas syksyllä jo suursuosion saavuttanut Piaf – Pikkuvarpunen. Esitys kertoo maailman tunnetuimpiin ja rakastetuimpiin laulajatähtiin kuuluvan sekä ranskalaisen kulttuurin ikoniksi nousseen Edith Piafin tarinan.

Osta liput

Show Must Go On -musikaali

Show Must Go On

10/11 – 10/12/2023

Useita paikkakuntia

Show Must Go On on Queen-yhtyeen musiikkiin perustuva musikaalispektaakkeli huippulaulajineen, bändin tyylille uskollisine pukuineen ja valoineen. Esitys on samalla kunnianosoitus kaikkien aikojen karismaattisimman laulajan, Freddie Mercuryn muistolle.

Osta liput

Taide

Syksyllä nähdään upeita oopperanäytöksiä, koskettavia musikaaleja ja herkkää balettia. Katso kaikki näytökset ja nauti syksyn pimenevistä illoista katsomossa.

Taideyliopiston Sibelius-Akatemia

Sibelius-Akatemia: Ilkan iltamat

30/11 – 02/12/2023

Sonore, Musiikkitalo, Helsinki

Sibelius-Akatemian ooppera juhlistaa säveltäjä Ilkka Kuusiston 90-vuotispäiviä, ja oopperan kansainvälisen maisterikoulutusohjelman opiskelijat tuovat näyttämölle monipuolisen läpileikkauksen yhden tuotteliaimman suomalaisen oopperasäveltäjän teoksista.

Mukana Ilkan oopperoista ovat muun muassa” Miehen kylkiluu”, ”Aino Ackté”, ”Taipaleenjoki” ja ”Gabriel, tule takaisin”. Iloja ja suruja, vauhtia ja suvantoja, yksin ja isommal (…)

Osta liput

Komedia & SHOW

Syksyllä on luvassa hersyvää komediaa ja taikuutta! Suomen kovimmat stand up -koomikot ja taikurit kiertävät Suomessa ja luvassa on myös kansainvälisiä nimiä. Katso kaikki esitykset ja varmista paikkasi.

Henri Kemppainen - Suuri taikashow

Henri Kemppainen – Suuri taikashow

18/11 – 18/12/2023

Useita paikkakuntia

Suomen valovoimaisimpiin taikureihin lukeutuvan Henri Kemppaisen Suuri Taikashow -kiertueen esitykset yhdistelevät kekseliäästi niin taikuuden klassikoita kuin suuria illuusioitakin, joita Suomessa harvemmin näkee. Taikuuden ja illuusioiden lisäksi kiertueella nähdään Kemppaisen suosittua lähitaikuutta, joka on tullut tutuksi mm. miehen kansainvälisessä tv-levityksessä olevasta Magic in Lapland -sarjasta.

Osta liput

Ismo Leikola

Ismo Leikola

24/10 – 02/12/2023

Kouvola & Hämeenlinna

Suomessa ja maailmalla rakastettu stand up -koomikko Ismo Leikola kiertää Suomea Sanomista-stand up -show’n kera, joka ei säästele sanoja. Leikolan koko illan show tarkastelee maailmaa ja ihmiseloa naurattavalla, oivaltavalla ja punastuttavalla tavalla.

Osta liput

Kummeli Show - Ensimmäinen jäähyväiskiertue

Kummeli Show

04/11 – 02/12/2023

Useita paikkakuntia

Maan kovin koomikkoryhmä Kummeli on lähdössä 12 vuoden tauon jälkeen kiertueelle! Tämä hulvaton poppoo on naurattanut itsensä suomalaisten sydämiin 1990-luvun alkupuolelta lähtien YLE TV2:n Kummeli-sketsiohjelmassa. Tutun Kummeli-porukan (Heikki Silvennoinen, Timo Kahilainen, Heikki Hela ja Olli Keskinen) lisäksi estradilla nähdään myös Kontio & Parmas -tv-sarjasta tuttu Sirkka (Kaisa Hela).

Osta liput

Koko perheelle

Cavalluna

Cavalluna

11/05 – 12/05/2024

Helsingin Jäähalli

Apassionatasta Cavallunaksi nimensä muuttanut henkeäsalpaava hevosshow saapuu Helsingin jäähalliin 11.–12.5.2024 uuden Land of a Thousand Dreams -esityksensä kanssa. Silmiähivelevästä hevostaituruudesta, pukuloistosta ja koko perheen viihdettä tarjoavista esityksistään tunnetun Cavallunan uusi Land of A Thousand Dreams tarjoaa jälleen yleisölle mahdollisuuden päästä ihailemaan suosituimpia ratsastustiimejä hevosineen.

Osta liput

disney on ice

Disney On Ice – Mikki ja ystävät

01/02 – 04/02/2024

Metro Areena, Espoo

Rakastettu jääspektaakkeli Disney On Ice viihdyttää koko perhettä Helsingissä helmikuussa. Mikki ja ystävät -esityksessä seikkaillaan läpi upeiden Disney-hetkien yhdessä Mikin ja rakastettujen Disney-hahmojen kanssa. Lapset nauttivat tutuista hahmoista ja aikuiset voivat ihastella upeaa taituruutta sekä show’ta.

Osta liput

Hevisaurus

Hevisaurus

04/11 – 03/12/2023

Verkatehdas, Hämeenlinna & Kuusankoskitalo, Kouvola

Neljän dinosauruksen ja lohikäärmeen muodostama koko perheen suosikkiyhtye Hevisaurus syntyi vuonna 2009 ajatuksesta tehdä laadukasta hevimusiikkia lapsille ja lapsenmielisille.

Hevisaurus nähdään kahdella keikalla 1.10. Rovaniemen Korundissa klo 13.00 & 15.30, sekä 4.11. Hämeenlinnan Verkatehtaalla klo 14.00.

Osta liput

Hölmöläiset

Hölmöläiset

24/08 – 04/12/2023

Pikku-Hiisi, Teatteri Imatra

Hölmöläiset ovat touhukasta, hyväsydämistä ja uudistusmielistä väkeä, joilta ei mielikuvitusta puutu. Heille sattuu ja tapahtuu usein oivallisia asioita, joista on riittänyt tarinoita kansanperinteeksi ympäri maailman. Tervetuloa hurmaavaan koko perheen esitykseen! Ikäsuositus +3v.

Osta liput

Molli ja ystävyyden talo

Molli ja ystävyyden talo

06/09 – 14/12/2023

Ahaa Teatteri, Tampere

Molli ja ystävyyden talo kertoo miltä tuntuu, kun yllättää itsensä ja rohkeasti lähtee kohti tuntematonta, vaikka se hetki sitten on tuntunut kaikkein pelottavimmalta asialta. Se kertoo ilon löytämisestä ja itsensä voittamisesta. Se kertoo miltä tuntuu, kun joku välittää ja siitä kuinka suuri onkaan ystävyyden voima.

Näytelmä pohjautuu Katri Kirkkopellon lastenkirjoihin: Molli, Molli ja Kumma sekä Molli ja maan ääri. Ikäsuosi (…)

Osta liput

Ti-Ti Nalle

Ti-Ti Nalle – Joulutontun tarina

08/12 – 09/12

Kuusankoskitalo, Kouvola & Karelia-sali, Imatra

Konsertissa ollaan mukana Nalleperheen joulutohinoissa ennen aattoaamua. Miten saadaan joulu valmiiksi isossa hirsitalossa keskellä Hirsimetsää?

Kesto noin 60 min + halimiset salin aulassa.

Osta liput

TEATTERI ja TAIDE SYKSYLLÄ 2023

Teattereissa ympäri Suomen koetaan upeita näytöksiä ja draaman kaarta. Teatterit syksyllä tarjoilevat upeita näytelmäelämyksiä niin aikuisille kuin lapsillekin. Teatteri tarjoilee draamaa, komediaa sekä musikaaleja.

Syksyn teatteriesitykset Suomessa tarjoavat mahdollisuuden sukeltaa erilaisiin maailmoihin ja näkökulmiin. Niin draama, komedia kuin musiikkiteatterikin tarjoavat vaihtoehtoja jokaiseen makuun. Kaiken kaikkiaan syksyn teatterikattaus on värikäs ja monipuolinen, tarjoten elämyksiä kaikille teatteritaiteen ystäville.

Syksy tuo tullessaan myös monipuolisen tarjonnan oopperaa, balettia ja tanssia.

Komedia ja Stand Up SYKSYLLÄ 2023

Suomen stand up -komediaskenessä syksy lupaa olla yhtä nauruntäyteinen kuin koskaan. Stand up -koomikot valmistautuvat valloittamaan lavat ympäri maata tarjoten hulvattomia hetkiä niin vanhoille kuin uusille faneille. Klubit ja esiintymispaikat tarjoavat näyttämön monipuolisille komiikkatalenteille, jotka tulkitsevat ihmiseloa hulvattomin havainnoin ja oivalluksin yleisön naurun raikuessa. Nykypäivän stand up -esitykset voivat käsitellä kaikkea yhteiskunnallisista kysymyksistä henkilökohtaisiin kommelluksiin.

Suomessa kiertävät muun muassa Sami Hedberg, Ismo Leikola, Jarkko Tamminen ja Kummeli Show.

KYSYMYKSIÄ & VASTAUKSIA

whois: Andy White Freelance WordPress Developer London