Teatteri & Show

Syksy on saapumassa Suomeen tuoden mukanaan monipuolisen valikoiman kiehtovia teatteriesityksiä, musikaaleja, balettia, sirkusta ja komediaa. Etsitkö tekemistä syksyksi? Olet oikeassa paikassa.

Löydä syksyn tapahtumat ja varmista paikkasi pimenevien iltojen parhaisiin näytöksiin.

Teatteri, taide & show

Syksyn tapahtumat – parhaat poiminnat

Sirkus Finlandia

Sirkus Finlandia

Sirkus saapuu kaupunkiin! Rakastettu Sirkus Finlandia saapuu Uudellemaalle ja Helsinkiin. Luvassa on jännittäviä taitonäytöksiä, huimaa sirkustaidetta ja nauruhermoja kutittelevia pellejä.

Osta liput

Sami Hedberg

Sami Hedberg

Hervoton Sami Hedberg on taas tien päällä.

Osta liput

Ryhmäteatteri: Kööpenhamina

Ryhmäteatteri: Kööpenhamina

Saksalaisten miehittämä Kööpenhamina. Vuosi 1941. Intensiivinen draama esittää ja kiistää teorioita atomipommi- ja ydinasetutkimusten taustalta.

Osta liput

Teatteri

Syksyn teatteriohjelmistossa on luvassa huikean hauskaa komediaa, vaikuttavaa draamaa sekä unohtumattomia musikaaleja ja musiikkiteatteria. Katso kaikki syksyn parhaat näytökset ympäri Suomen ja lähde teatteriin.

Baskervillen koira

Baskervillen koira

02/11 – 29/12/2023

Varkauden teatteri

Komediamestari Ken Ludwig on sovittanut Arthur Conan Doylen klassikon vauhdikkaaksi ja hilpeäksi seikkailuksi. Näytelmässä ikoninen parivaljakko, Sherlock Holmes ja tohtori Watson seikkailevat Baskervillen kartanossa ja sitä ympäröivillä nummilla.

Osta liput

Best of Saikkua, kiitos!

Best of Saikkua, kiitos!

27/10 – 09/12/2023

RioLive, Oulu

Best of Saikkua, kiitos! -esitys tuo Saikkua, kiitos! -trilogian kolmen osan parhaat palat yhteen. Jos missasit huippusuositun komedianäytelmän jonkin osan tai haluat nauttia vain parhaimmistosta, tämä on oikea osoite. Valmistele nauruhermot ja ota takakeno, luvassa on silkkaa naurutykitystä.

Osta liput

Golden ABBA Show

Golden ABBA Show

11/11 – 01/12/2023

Useita paikkakuntia

Vaikka ABBA on pysytellyt poissa estradeilta yli 30 vuotta, sen kultainen kimallus ei ole hiipunut minnekään. Koe ABBAn tarina uudelleen! Upeat laulajat, tanssijat ja huippuorkesteri saavat aikaan ilotulituksen, joka tuo katsojat keskelle ABBA-huumaa.

Osta liput

Varkauden teatteri: Iltatähti

Iltatähti

15/09 – 30/12/2023

Varkauden teatteri

Iltatähti-musiikkikomedian pääosissa liihottavat vanhainkodin kolme iäkästä asukasta, Olga, Eeva ja Hertta. Daamit tekevät osastollaan lennokkaita siirtymiä uniin ja unelmiinsa – välillä spontaanisti, välillä lääkityksen avulla. Näiden rouvien todellisuudessa elämä on loistava kabaree!

Osta liput

Joutsenlaulu

Joutsenlaulu

14/10 – 15/12/2023

Useita paikkakuntia

Suursuosion kesällä 2023 saavuttanut Joutsenlaulu-musikaali jatkuu syksyllä! Musikaali on kunnianosoitus Jussi Hakulisen ja Olli Lindholmin mittavalle elämäntyölle, joka on tehnyt lähtemättömän vaikutuksen suomalaisten sydämiin.

Osta liput

Katoamistemppu

Katoamistemppu

23/09 – 12/12/2023

Teatteri Imatra

Kuinka ratkaista rahahuolet ja järjestää itselleen lokoisat eläkepäivät Karibialla? Tylerin yrittäjäpariskunnan talous on kurjistunut siihen pisteeseen, että jotain radikaalia pitää tapahtua, jotta kurssi kääntyisi.

Onneksi löytyy keino, joka onnistuessaan vapauttaisi rahahuolista ja unelmien tulevaisuus siintäisi edessä. Ratkaisun toteutus vaatii tosin tekoja, jotka eivät kestä päivänvaloa.

Osta liput

Ryhmäteatteri: Kööpenhamina

Kööpenhamina

04/10 – 09/12/2023

Ryhmäteatteri, Helsinki

Saksalaisten miehittämä Kööpenhamina. Vuosi 1941. Intensiivinen draama esittää ja kiistää teorioita atomipommi- ja ydinasetutkimusten taustalta. Miksi ydinenergian mahdollisuuksia tutkiva Tanskan juutalainen Werner Heisenberg tapasi entisen ystävänsä ja atomin rakenteen selvittämisestä Nobel-palkintun Niels Bohrin? Kenelle tai mille kukakin on lojaali?

Osta liput

Piaf - Pikkuvarpunen

Piaf – pikkuvarpunen

05/10 – 16/12/2023

Teatteri Imatra

Teatteri Imatran näyttämöllä nähdään taas syksyllä jo suursuosion saavuttanut Piaf – Pikkuvarpunen. Esitys kertoo maailman tunnetuimpiin ja rakastetuimpiin laulajatähtiin kuuluvan sekä ranskalaisen kulttuurin ikoniksi nousseen Edith Piafin tarinan.

Osta liput

Show Must Go On -musikaali

Show Must Go On

10/11 – 10/12/2023

Useita paikkakuntia

Show Must Go On on Queen-yhtyeen musiikkiin perustuva musikaalispektaakkeli huippulaulajineen, bändin tyylille uskollisine pukuineen ja valoineen. Esitys on samalla kunnianosoitus kaikkien aikojen karismaattisimman laulajan, Freddie Mercuryn muistolle.

Osta liput

Taide

Syksyllä nähdään upeita oopperanäytöksiä, koskettavia musikaaleja ja herkkää balettia. Katso kaikki näytökset ja nauti syksyn pimenevistä illoista katsomossa.

Broadway- Kaiken se kestää

Broadway – Kaiken se kestää

24/09 – 21/10/2023

Pori & Turku

Broadway – Kaiken se kestää -musikaalikonsertissa kuulet rakastetuimpia musikaaliklassikoita suomeksi. Tuttujen Broadway-kappaleiden lisäksi (mm. Les Miserables, West Side Story, Sound of Music) luvassa on myös kappaleita suomalaisista kantaesityksistä, kuten keväällä 2023 julkaistu Kaiken se kestää (Magnum Music) musikaalista Huomenna minä lähden. Kapellimestarina toimii mm. Anastasia-menestysmusikaaliakin johtanut Marko Hilpo.

(…)

Osta liput

International Festival Ballet: Joutsenlampi ja Pähkinänsärkijä

International Festival Ballet: Joutsenlampi

15/11/2023

Verkatehdas, Hämeenlinna

Arvostettu International Festival Ballet tuo rakastetun Joutsenlampi-balettinsa Suomeen! Joutsenlampi kertoo tutun tarinan kaukaisen maan prinsessa Odettesta, jonka pelätty velho Rothbart on kaapannut ja noitunut joutseneksi.

Osta liput

International Festival Ballet: Joutsenlampi ja Pähkinänsärkijä

International Festival Ballet: Pähkinänsärkijä

19/11/2023

Madetojan sali, Oulu

International Festival Ballet tuo rakastetun Pähkinänsärkijä-balettinsa Suomeen! Pähkinänsärkijä-baletin juoni perustuu E.T.A. Hoffmanin 1800-luvun alkupuolella kirjoittamaan satuun Pähkinänsärkijä ja hiirikuningas.

Osta liput

Taideyliopiston Sibelius-Akatemia

Sibelius-Akatemia: Ilkan iltamat

30/11 – 02/12/2023

Sonore, Musiikkitalo, Helsinki

Sibelius-Akatemian ooppera juhlistaa säveltäjä Ilkka Kuusiston 90-vuotispäiviä, ja oopperan kansainvälisen maisterikoulutusohjelman opiskelijat tuovat näyttämölle monipuolisen läpileikkauksen yhden tuotteliaimman suomalaisen oopperasäveltäjän teoksista.

Mukana Ilkan oopperoista ovat muun muassa” Miehen kylkiluu”, ”Aino Ackté”, ”Taipaleenjoki” ja ”Gabriel, tule takaisin”. Iloja ja suruja, vauhtia ja suvantoja, yksin ja isommal (…)

Osta liput

Taideyliopiston Sibelius-Akatemia

Sibelius-Akatemia: Poppean kruunaus

09/10 – 14/10/2023

Sonore, Musiikkitalo, Helsinki

Sibelius-Akatemian ooppera tuo Sonoren lavalle lokakuussa Claudio Monteverdin barokkioopperan. Ooppera sai ensi-iltansa Venetsian Teatro Santi Giovanni e Paolossa vuonna 1642 ja nyt se nähdään Musiikkitalolla Siban oopperakoulutuksen produktiona.

Osta liput

Tke Ukrainian Ballet of Peace: Joutsenlampi

The Ukrainian Ballet of Peace: Joutsenlampi

18/10 – 21/10/2023

Hämeenlinna & Rovaniemi

Ukrainalainen balettiryhmä tuo Tšaikovskin klassikon jälleen yleisön pyynnöstä Suomeen.

Osta liput

Komedia & SHOW

Syksyllä on luvassa hersyvää komediaa ja taikuutta! Suomen kovimmat stand up -koomikot ja taikurit kiertävät Suomessa ja luvassa on myös kansainvälisiä nimiä. Katso kaikki esitykset ja varmista paikkasi.

Henri Kemppainen - Suuri taikashow

Henri Kemppainen – Suuri taikashow

18/11 – 18/12/2023

Useita paikkakuntia

Suomen valovoimaisimpiin taikureihin lukeutuvan Henri Kemppaisen Suuri Taikashow -kiertueen esitykset yhdistelevät kekseliäästi niin taikuuden klassikoita kuin suuria illuusioitakin, joita Suomessa harvemmin näkee. Taikuuden ja illuusioiden lisäksi kiertueella nähdään Kemppaisen suosittua lähitaikuutta, joka on tullut tutuksi mm. miehen kansainvälisessä tv-levityksessä olevasta Magic in Lapland -sarjasta.

Osta liput

Ismo Leikola

Ismo Leikola

24/10 – 02/12/2023

Kouvola & Hämeenlinna

Suomessa ja maailmalla rakastettu stand up -koomikko Ismo Leikola kiertää Suomea Sanomista-stand up -show’n kera, joka ei säästele sanoja. Leikolan koko illan show tarkastelee maailmaa ja ihmiseloa naurattavalla, oivaltavalla ja punastuttavalla tavalla.

Osta liput

Jarkko Tamminen Show

Jarkko Tamminen Show

08/12 – 09/11/2023

Verkatehdas, Hämeenlinna

Jarkko Tamminen Show tulee suurempana ja viihdyttävämpänä kuin koskaan! Show tuo yleisön eteen yli 30 ikonista imitaatiohahmoa. Parituntisen esityksen aikana Jarkon esittäminä estradille pääsevät esimerkiksi Sauli Niinistö, Kaija Koo, Antti Tuisku, Lauri Tähkä ja Donald Trump.

Osta liput

Kummeli Show - Ensimmäinen jäähyväiskiertue

Kummeli Show

04/11 – 02/12/2023

Useita paikkakuntia

Maan kovin koomikkoryhmä Kummeli on lähdössä 12 vuoden tauon jälkeen kiertueelle! Tämä hulvaton poppoo on naurattanut itsensä suomalaisten sydämiin 1990-luvun alkupuolelta lähtien YLE TV2:n Kummeli-sketsiohjelmassa. Tutun Kummeli-porukan (Heikki Silvennoinen, Timo Kahilainen, Heikki Hela ja Olli Keskinen) lisäksi estradilla nähdään myös Kontio & Parmas -tv-sarjasta tuttu Sirkka (Kaisa Hela).

Osta liput

Sami Hedberg - On The Road Again

Sami Hedberg

06/10 – 10/11/2023

Useita paikkakuntia

Rakastettu ja hulvaton Sami Hedberg on taas tien päällä. Kiertueella nautitaan Samin käsikirjoittamista nauruhermoja kutkuttavista tarinoista, mielikuvituksen synnyttämistä hahmoista sekä improvisaatiosta. Varmista lippusi syksyn keikoille!

Osta liput

The Comedy Store

The Comedy Store

18/11/2023

Apollo Live Club, Helsinki

The Comedy Storea on kuvailtu vaihtoehtoisen komedian syntymäpaikaksi Iso-Britanniassa ja se on käynnistänyt lukemattomien ympäri maailmaa tunnettujen stand-up -tähtien uran. Marraskuun show’n esiintyjät julkaistaan lähempänä tapahtumaa.

Osta liput

Koko perheelle

Hevisaurus

Hevisaurus

04/11 – 03/12/2023

Verkatehdas, Hämeenlinna & Kuusankoskitalo, Kouvola

Neljän dinosauruksen ja lohikäärmeen muodostama koko perheen suosikkiyhtye Hevisaurus syntyi vuonna 2009 ajatuksesta tehdä laadukasta hevimusiikkia lapsille ja lapsenmielisille.

Hevisaurus nähdään kahdella keikalla 1.10. Rovaniemen Korundissa klo 13.00 & 15.30, sekä 4.11. Hämeenlinnan Verkatehtaalla klo 14.00.

Osta liput

Hölmöläiset

Hölmöläiset

24/08 – 04/12/2023

Pikku-Hiisi, Teatteri Imatra

Hölmöläiset ovat touhukasta, hyväsydämistä ja uudistusmielistä väkeä, joilta ei mielikuvitusta puutu. Heille sattuu ja tapahtuu usein oivallisia asioita, joista on riittänyt tarinoita kansanperinteeksi ympäri maailman. Tervetuloa hurmaavaan koko perheen esitykseen! Ikäsuositus +3v.

Osta liput

Molli ja ystävyyden talo

Molli ja ystävyyden talo

06/09 – 14/12/2023

Ahaa Teatteri, Tampere

Molli ja ystävyyden talo kertoo miltä tuntuu, kun yllättää itsensä ja rohkeasti lähtee kohti tuntematonta, vaikka se hetki sitten on tuntunut kaikkein pelottavimmalta asialta. Se kertoo ilon löytämisestä ja itsensä voittamisesta. Se kertoo miltä tuntuu, kun joku välittää ja siitä kuinka suuri onkaan ystävyyden voima.

Näytelmä pohjautuu Katri Kirkkopellon lastenkirjoihin: Molli, Molli ja Kumma sekä Molli ja maan ääri. Ikäsuosi (…)

Osta liput

Sirkus Finlandia

Sirkus Finlandia

11/04 – 22/10/2023

Useita paikkakuntia

Maailman suurin suomalainen sirkus kiertää jälleen! Rakastettu Sirkus Finlandia saapuu syyskuussa Uudellemaalle ja parkkeeraa pitkälle visiitille Helsinkiin.

Osta liput

Sirkus Tähti

Sirkus Tähti

14/04 – 22/10/2023

Useita paikkakuntia

Kansainvälisiä sirkustähtiä, huimia temppuja ja koko perheen viihdettä! Sirkus Tähti kiertää ympäri Suomen. Luvassa on päätähuimaavaa ilma-akrobatiaa, nuorallakävelyä, klovneja ja kuolemanpyörää.

Osta liput

TEATTERI ja TAIDE SYKSYLLÄ 2023

Teattereissa ympäri Suomen koetaan upeita näytöksiä ja draaman kaarta. Teatterit syksyllä tarjoilevat upeita näytelmäelämyksiä niin aikuisille kuin lapsillekin. Teatteri tarjoilee draamaa, komediaa sekä musikaaleja.

Syksyn teatteriesitykset Suomessa tarjoavat mahdollisuuden sukeltaa erilaisiin maailmoihin ja näkökulmiin. Niin draama, komedia kuin musiikkiteatterikin tarjoavat vaihtoehtoja jokaiseen makuun. Kaiken kaikkiaan syksyn teatterikattaus on värikäs ja monipuolinen, tarjoten elämyksiä kaikille teatteritaiteen ystäville.

Syksy tuo tullessaan myös monipuolisen tarjonnan oopperaa, balettia ja tanssia.

Komedia ja Stand Up SYKSYLLÄ 2023

Suomen stand up -komediaskenessä syksy lupaa olla yhtä nauruntäyteinen kuin koskaan. Stand up -koomikot valmistautuvat valloittamaan lavat ympäri maata tarjoten hulvattomia hetkiä niin vanhoille kuin uusille faneille. Klubit ja esiintymispaikat tarjoavat näyttämön monipuolisille komiikkatalenteille, jotka tulkitsevat ihmiseloa hulvattomin havainnoin ja oivalluksin yleisön naurun raikuessa. Nykypäivän stand up -esitykset voivat käsitellä kaikkea yhteiskunnallisista kysymyksistä henkilökohtaisiin kommelluksiin.

Suomessa kiertävät muun muassa Sami Hedberg, Ismo Leikola, Jarkko Tamminen ja Kummeli Show.

KYSYMYKSIÄ & VASTAUKSIA

whois: Andy White Freelance WordPress Developer London