Kesäteatterit

Ensi-illat, draamat, komediat & musikaalit. Löydä kesäteatterit Suomessa ja varmista paikkasi katsomossa kesällä 2024.

Rekkamies-musikaalin pääroolissa itse Matti Esko – ensi-ilta heinäkuussa 2024

Suomen Kesäteatteri tuo kesällä 2024 Sappeen Kesäteatterin lavalle jotain ainutlaatuista. Sappeella nähdään valloittava uutuusmusikaali Rekkamies, joka kertoo legendaarisen iskelmälaulaja Matti Eskon elämästä.

Luvassa on elämänmakuinen seikkailu tien päällä hersyvän hyvän huumorin kera. Esityksessä kuullaan lisäksi myös tietysti Eskon ikivihreitä, muun muassa Huomenta Suomi, Rekkamies sekä Lämmin, hellä ja pehmoinen.

Lue lisää

Kesäteatterit 2024

Löydä kesän ihanimmat ensi-illat, koskettavat draamat, huikeat komediat ja tunnelmalliset musikaalit ympäri Suomen. Tervetuloa kesäteatteriin!

Rauli ”Badding” Somerjoki on suomalaisen rockin kiistaton kuningas, todellinen legenda ja mies, joka pohjusti suomirockin.

Musikaali kertoo Baddingin elämäntarinan lapsuuden vaatimattomista oloista 70-luvun Suomen rock-kuninkaaksi. Musikaalin muita keskeisiä henkilöitä ovat Raulin äiti, sisaret, M.A. Numminen, Topi Sorsakoski, Muska Babitzin, Timo Kojo ja Baddingin suurin esikuva, Elvis Presley.

Osta liput

Kesän 2024 sekopäisin ja sympaattisin seikkailu tapahtuu Suomenlinnan Hyvän omantunnon linnakkeen muurien sisällä, jossa taistellaan tuulimyllyjä vastaan haarniskoissa miekat tanassa ratsastaen. Don Quijotena, Surullisen hahmon ritarina, nähdään Robin Svartström ja uskollisena aseenkantajanaan Sancho Panzana, Santtu Karvonen. Muissa rooleissa mm. Petja Lähde ja Pihla Penttinen.

Osta liput

Ohjaaja Hannu Virolainen kuvailee Emmauksen tiellä -esitystä:

Oodi otsalohkolle, ängennys älypuolelle: Uutiset rumasti ruokkii, suihkii suolavettäpelkoa, kauhua, kamaluutta, kostoa, vihaa, kavaluutta. Siihen soppaan sylkekäämmme, pohtiminen poistakaamme! Tahdomme antaa helpotusta, iloa, riemua, remakkuutta, hauskuutta, hilpeyttä, hihitystä – tunnin pari paloa, tunteen tykitystä!

Osta liput

Vaikka ABBA on pysytellyt poissa estradeilta yli 30 vuotta, sen kultainen kimallus ei ole hiipunut minnekään. Koe ABBAn tarina uudelleen! Upeat laulajat, tanssijat ja huippuorkesteri saavat aikaan ilotulituksen, joka tuo katsojat keskelle ABBA-huumaa.

Osta liput

Kaiken takana on… puoliso! Ja kenen muun elämänkumppani saisi yhtä paljon painoarvoa kansan silmissä kuin presidentin? Silti historiankirjat eivät tohdi edes kertoa, millaisia persoonia tästä joukosta löytyy. Onneksi sen paljastaa Emma Teatterin uusi kesäkomedia!

Osta liput

Narinoita vai tositarinoita on hulvattoman hauska musikaalikomedia aidoista ja oikeista tosielämän tilanteista, joissa täytyy aina olla hiukan eri mieltä toisen kanssa. Musikaali on kasattu lukuisista hiteistä mun muassa R-A-K-A-S, Tummat silmät, ruskea tukka, Kun kellohame heilahtaa, Rekkamies…

Osta liput

80-luvulta asti naurattanut legendaarinen konstaapeli Reinikainen astelee ”niin maan perusteellisesti” näyttämölle ja laittaa asiat ja ihmiset järjestykseen. Kaupungin poliisilaitoksella sattuu ja tapahtuu, ja lainvalvojia työllistävät alkoholia nauttineet kansalaiset, varkaudet ja kadonneet henkilöt. Reinikainen on joviaali kansanmies, ja ratkaisee ongelmalliset tilanteet puhumalla kuin Ruuneperi.

Osta liput

Georges ja Marion on pariisilainen pariskunta, joiden suhde on kriisissä. Georgesin bisnekset eivät suju, kiire ja stressi painaa. Georgesilla on jo pitkään ollut suhde nuoren Catherinen kanssa. Nyt Georgesin peli näyttää pelatulta: Catherine on päättänyt paljastaa suhteen Marionille.

Kangasalan kesäteatterin näyttämöllä rooleissa nähdään Pete Lattu, Teemu Lehtilä, Monica Lindeman, Inkeri Mertanen, Inna Tähkänen, Sampsa Tuoma (…)

Osta liput

Kesäteatterit suomessa

Kesäteatterit Suomessa ovat loistava tapa nauttia valoisista, lämpimistä ja pitkistä kesäilloista. Kesäteatterinäytöksiä koetaan ympäri Suomen tunnelmallisessa ulkoilmamiljöössä, jossa yleisö voi nauttia draamasta, komediasta ja musikaaleista.

Suomalaisen kesäteatterin perinne juontaa juurensa 1900-luvun alkupuolelle, jolloin pienet näyttelijäryhmät alkoivat esiintyä maaseudulla kesäkuukausina. Nykyään nämä teatterit ovat kasvattaneet suosiotaan ja houkuttelevat sekä paikallisia että ainutlaatuisia kulttuurielämyksiä etsiviä mökkireissaajia ja turisteja.

Kaiken kaikkiaan Suomen kesäteatterit tarjoavat upean mahdollisuuden nauttia maan vilkkaasta kulttuurielämästä samalla kun paistattelemme sen luonnon kauneudessa. Olitpa teatterin tai musiikin ystävä, kesäteattereista löytyy jokaiselle jotakin.

Jos olet lähdössä mökkireissulle tai maakuntamatkailemaan, muista lisätä käynti johonkin näistä teattereista matkasuunnitelmaasi!

Usein kysytyt kysymykset

Anna lahjaksi elämys

Anna lahjansaajan valita tuhansista tapahtumista Ticketmasterin lahjakortin avulla.

Ticketmaster lahjakortti